Відділ освіти Липовецької РДАСубота, 21.09.2024, 02:59

Вітаю Вас Гість | RSS

Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2010 » Березень » 23 » Вступна кампанія - 2010
16:54
Вступна кампанія - 2010

У цьому році внесені серйозні зміни в проведенні державних підсумкових атестацій і зовнішнього незалежного оцінювання. Раніше, передусім, буде закінчуватися навчання в 1-11-х класах – 27 травня 2010 року. 27 травня у загальноосвітніх закладах району буде проведено свято останнього дзвоника, 28-30 травня у загальноосвітніх школах І – ІІІ ст. пройдуть святкові урочистості випускників 11-х класів

У випускних 9-х класах державна підсумкова атестація проводитиметься у звичній формі з 01 по 18 червня з п’яти предметів: української мови (диктант), математики, географії, біології, а також іноземної мови чи іншого гуманітарного предмета за вибором навчального закладу. 01 червня дев'ятикласники писатимуть диктант,8 червня -  математику. Державна підсумкова атестація проходитиме за завданнями, затвердженими управлінням освіти і науки. Державна підсумкова атестація для випускників 11-х класів проводитиметься з 11 по 18 травня у вигляді шкільних підсумкових контрольних робіт, які проводитимуться тільки з трьох предметів, замість іспитів з п’яти предметів, як у попередні роки. Це контрольні роботи з української мови у формі переказу, що є обов'язковим для всіх без винятку учнів, математики або історії України (залежно від профілю навчання), а також  з профільного предмета чи предмета на вибір учня. Отже математика буде проводитись в класах універсальних, природничо-математичних, технічних, економічних напрямків, а історія України – в гуманітарних, природничо-естетичних, суспільно-гуманітарних і спортивних класах. Підсумкова атестація з математики відбудеться 11 травня. 14 травня для учнів 11 класів відбудеться контрольна підсумкова атестація з української мови та літератури за завданнями обласного управління освіти і науки, 18 травня – історія України.

Бали за атестацію виставлятимуть за результатами шкільних підсумкових контрольних робіт в додатки до атестатів і враховуватимуться при визначенні середнього балу атестата.

Тестування з української мови і літератури, що цього року відкриває сесію ЗНО, відбудеться впродовж трьох днів 2, 3 і 4 червня. Майбутні абітурієнти, які виберуть під час реєстрації іноземну мову, складатимуть її 7 червня, а біологію та географію – 9 та 11 червня. Математика буде предметом тестування 14 та 15 червня, а історія України – 17 та 18. Знання з хімії оцінюватимуть 21 червня. Завершиться зовнішнє оцінювання 23 червня тестуванням з фізики.

Майбутні абітурієнти зможуть вибрати під час реєстрації для участі у зовнішньому оцінюванні до п’яти предметів, два з яких є обов’язковими – це тестування з української мови і літератури (для всіх абітурієнтів), а також математики або історії України ( за вибором абітурієнтів). Тестування буде відбуватися тільки українською мовою. Лише ті абітурієнти, які закінчували школу для національних меншин, отримають можливість використовувати словник термінів.

Місця розташування пунктів тестування визначатимуться після завершення реєстрації та визначення кількості абітурієнтів, які виявили бажання пройти тестування з того чи іншого предмета.

Іногороднім випускникам шкіл до пунктів тестування доведеться добиратись власним коштом, тому що на час проведення зовнішнього оцінювання вони уже не будуть учнями шкіл. Тож організоване підвезення їх до місць складання тестів органами управління освіти, порівняно з минулим роком, організовуватись не буде.

Результати зовнішнього оцінювання Український центр оцінювання якості освіти оприлюднить до 14 липня.

На сьогодні показник реєстрації учасників  ЗНО – 2010 у Липовецькому районі складає 246 осіб, з них випускники 2010 року – 205, тобто 94% . Показник є вищим, ніж у минулого  року на цей же період. Для зарахування на навчання  абітурієнту потрібні сертифікати Українського центру оцінювання якості освіти з трьох предметів. Обов’язковим стає другий сертифікат: з математики або історії України. Попередньо пунктами тестування в нашому районі визначено Липовецька ЗОШ-колегіум І-ІІІ ст. №1 ім. В. Липківського  та Липовецька ЗОШ І-ІІІ ст. № 2.

13 березня  проведено пробне ЗНО з української мови та літератури, в якому взяло участь 94 випускники, хімії – 4, англійської мови – 13.

20 березня – з біології – 8, географії – 2, фізики – 5, історії України  - 36, математики – 26.

Звертаю увагу батьків на слідуюче:

1. При вступі до ВНЗ враховуватиметься середній бал атестата (за 12-бальною шкалою) шляхом додавання до суми балів, отриманих на ЗНО.

2. Відкоригована система прийому на навчання осіб, віднесених до пільгових категорій. Так, абітурієнти, які мають право на поза конкурсний вступ, повинні відразу подавати у приймальну комісію оригінали документів. У випадку подачі копій документів у кілька навчальних закладів, там їх можуть зарахувати  тільки на загальних підставах. Кількість місць для осіб, віднесених до пільгових категорій, установлюється приймальною комісією вищого навчального закладу і повинна становити  не менше 25% обсягу державного замовлення.

3. Пільговим правом вступати поза конкурсом до вищих навчальних закладів будуть користуватися призери Всеукраїнських олімпіад, а також переможці ІІІ етапу Малої академії наук.

4. Змінилися строки прийому заяв та документів конкурсного відбору і зарахування на навчання: прийом документів до ВНЗ триватиме з 15 по 31 липня, вступні іспити та конкурси – 23-31 липня. Зараховувати до вищих навчальних закладів будуть з 01 до 31 серпня.

 

Головний спеціаліст відділу освіти

Липовецької РДА

Л.Д. Драчевський

Переглядів: 1126 | Додав: Алла
Пошук

Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Друзі сайту


WebDesign InformGRU © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz