Відділ освіти Липовецької РДАНеділя, 19.05.2024, 12:29

Вітаю Вас Гість | RSS

Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » Архів матеріалів
21-22 жовтня 2009 року на базі Вінницького обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників відбулася міжнародна науково-практична конференція «Український шкільний підручник у європейському вимірі», в якій взяли участь вчені наукових установ України та зарубіжжя, педагоги, психологи, вчителі навчальних закладів Вінниці, Вінницької області, міст Києва, Ялти, Хмельницького, Львова, Івано-Франківська, Кіровограда, Одеси, Миколаєва та інших .
На конференцію були запрошені педагоги та науковці США, Польщі, Росії, Молдови. Відбулись пленарні засідання, робота в трьох секціях, круглий стіл, культурні заходи. В роботі конференції приймали участь представники освіти Липовецького району: завідуча РМК Ковальчук С.Л., бібліотекарі Липовецької ЗОШ - колегіуму ім. В. Липківського Михайленко Л.Є.та Турбівської
ЗОШ І-ІІІ ст. Римар О.М.
За матеріалами конференції видана збірка, яка представляє актуальні проблеми підручникотворення для середньої загальної освіти:
• теоретичні і практичні особливості сучасного процесу створення підручників;
• теоретико-методологічні засади розробки та впровадження сучасного шкільного підручника;
• психологічні особливості формування індивідуальних стилів роботи з навчальною книгою;
• особливості інноваційних підходів роботи з шкільним підручником у виховному процесі. Використання модульно-розвивального підручника як інноваційного психодидактичного інструмента;
• електронний підручник – нові ресурси і можливості інформаційно-комунікаційних технологій.
Переглядів: 807 | Додав: Меггі | Дата: 27.10.2009



Створюючи сім’ю, ми мріємо про затишок, турботу, довіру, любов. Але у житті все трапляється: суперечки, конфлікти. Щоденні сварки формують негативний сценарій стосунків, коли в сім’ї розподіляються ролі кривдника і жертви. Саме з цією метою на базі Липовецької ЗОШ – колегіумі І-ІІІ ст. № 1 ім. В. Липківського 15 жовтня 2009 р. було проведено тренінг «Щаслива родина – заможна країна. Сім’я без насильства», начальником відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Липовецького району. Учасниками були члени Липовецької громадської організації «Об’єднання батьків школярів «Співпраця».
В ході проведення тренінга учасники ознайомились з Законом України «Про попередження насильства в сім’ї», з «телефонами довіри», що надають допомогу постраждалим від домашнього насильства у Липовецькому районі, розповсюджено інформаційну та просвітницьку літературу.
При роботі в малих групах вирішено:
• проблеми насильства над дітьми в сім’ї;
• з’ясовано, які ж мають бути механізми впливу на батьків, що вчиняють насильство над своїми дітьми;
• визначено форми та типи насильства.
Методист РМК Н. А. Кучер
Переглядів: 1018 | Додав: Меггі | Дата: 19.10.2009

Саме під такою назвою 18 вересня 2009 року у м. Вінниця на базі обласної станції юних натуралістів проходив обласний зліт представників учнівських виробничих бригад. Даний захід проводиться з метою підвищення рівня трудового виховання учнівської молоді, поліпшення ефективності роботи учнівських виробничих бригад та трудових загонів, професійного самовизначення учнівської молоді. Розгортання мережі учнівських виробничих бригад в навчальних закладах є одним з важливих факторів розвитку та модернізації трудового навчання і виховання .
У рамках зльоту були проведені такі заходи:
• презентація виставки досягнень учнівських виробничих бригад та трудових загонів «Щедрість рідної землі;
• захист науково-дослідницьких робіт у секціях «Овочівництво», «Рослинництво», «Садівництво»;
• творчий звіт учнівських виробничих бригад та трудових загонів.
У роботі обласного зльоту брала участь учнівська виробнича бригада Білянської ЗОШ І-ІІ ст. ( керівник – Самолюк Людмила Андріївна). Зусиллями команди була оформлена змістовна виставка овочевих та зернових культур з дотриманням усіх вимог . У презентації експозиції виставки та творчому звіті брали участь усі члени команди.
Учнівська виробнича бригада Білянської ЗОШ І-ІІ ст. виборола почесне ІІІ місце та отримала диплом третього ступеня.

Леся Білозерова, методист РМК

Переглядів: 898 | Додав: Меггі | Дата: 12.10.2009

Нові вимоги в системі освіти України потребують і нових підходів з погляду методології, зокрема методології навчання і виховання.
Для вирішення питання підготовки вчителя до сприйняття і послідовної реалізації в педагогічну практику нових технологій, інноваційних підходів до організації навчально-виховного процесу, в ВОІПОПП створені і працюють науково - методичні творчі лабораторії (на громадських засадах) в рамках програмно-цільового науково-методичного проекту "Педагогічний експеримент". Вказаний проект є інноваційною моделлю підготовки педагогічних працівників до проведення науково-методичної та дослідно -експериментальної навчально - виховної роботи на обласному, районному (міському), шкільному, індивідуальному рівнях. Він спрямований на розвиток професійної компетентності педагогічних працівників в міжкурсовий період і є одним із шляхів реалізації безперервної освіти.
Ознайомившись з досвідом роботи науково – методичних лабораторій м. Вінниці, радою методичного кабінету відділу освіти Липовецької РДА адміністраціям загальноосвітніх навчальних закладів було запропоновано взяти участь у програмно – цільовому науково методичному проекті «Педагогічний експеримент».
Першим кроком у вирішенні даного питання було проведення моніторингу використання інноваційних технологій в практиці роботи загальноосвтніх навчальних закладів Липовецького району. Дане дослідження показало, що більшість вчителів перебувають на рівні знання про інноваційну діяльність, а не на рівні досвіду. Тому виникла потреба створення в районі соціально – освітнього простору, який має забезпечити можливість удосконалення професійої компетентності кожного вчителя.

Опрацювавши методичні рекомендації щодо проведення науково – дослідної та експериментальної роботи, положення про науково – методичну творчу лабораторію та перелік уже плідно працюючих НМТЛ, було вирішено розпочати роботу у науково – методичній творчій лабораторії «Особистісно орієнтованого навчання», яку очолює Друзь Лариса Всеволодівна, завідувач відділом інноваційних технологій ВОІПОПП.
Наступним кроком у впровадженні дослідно – експериментальної роботи в районі стало проведення інструктивно – методичного семінару для заступників директорів загальноосвітніх навчальних закладів та творчо працюючих вчителів Липовецького району на тему «Теоретико-практичні засади діяльності науково – методичних творчих лабораторій в рамках обласного програмно – цільового науково – методичного проекту «Педагогічний експеримент».
Метою проведення даного семінару було:
• ознайомлення учасників семінару з теоретичними та практичними основами інноваційної методичної діяльності науково-методичних творчих лабораторій в рамках обласного програмно-цільового науково-методичного проекту “Педагогічний експеримент”;
• презентація дидактичного забезпечення проекту.
До програми роботи семінару ввійшли виступи Ковальчук Світлани Леонідівни, завідувача РМК відділу освіти Липовецької

 РДА, яка зробила грунтовний аналіз проведення інноваційної, науково – дослідної та експериментальної роботи в розрізі ЗНЗ району; Друзь Лариси Всеволодівни, завідувача відділом інноваційних технологій ВОІПОПП, яка ознайомила учасників зібрання з теоретичними засадами технологій та суттю «Педагогічного експерименту».
У виступі також грунтовно висвітлено питання підвищення рівня готовності вчителів до використання інноваційих технологій.
Презентуючи особистісно орієнтовану технологію, Лариса Всеволодівна чітко, логічно, з яскравими прикладами проаналізувала етапи особистісно орієнтованого уроку.
Структурований підхід до викладу теми допоміг слухачам осмислити поетапне застосування даної технології у практиці роботи.

 Відрадно, що в районі уже декілька років існує практика роботи у науково – методичній творчій лабораторії «Особистісно орієнтоване навчання» на базі Турбівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, досвід якої презентувала заступник директора з науково – методичної роботи, керівник лабораторії Навожко Олена Павлівна. Розробки учасників творчої групи лабораторії були представлені та відзначені на виставках районного, обласного та всеукраїнського рівня.
Творчі надбання турбівчан викликали зацікавлення в учасників семінару. Педагогічний загал Липовеччини вирішив: «Педагогічному експерименту в районі бути!».


Переглядів: 840 | Додав: Меггі | Дата: 09.10.2009



5  жовтня відбулось  відкриття  нової  дитячої  дошкільної  установи.

Мальовниче  село  Стара  Прилука  має  не  тільки   гарне  історичне  коріння,  а  від  сьогодні  у  цьому селі  працюватиме  новостворений  дитячий  садок.
5  жовтня  на  базі  Староприлуцької  загальноосвітньої  школи  І-ІІІ  ступенів  відкрито  нову  дитячу  дошкільну  установу.




За  для  того,  щоб  поріг  дитячого  садочка  сьогодні  переступили  25  дошкільнят  прийшлось  попрацювати  всім  районом.  Привітати  жителів  села  з  цією  подією  приїхали  голова  районної  державної  адміністрації  Василь  Михайлович  Балдинюк,  заступник  начальника  управління  освіти  Вінницької  облдержадміністрації  Андрій  Романович  Лисак,  начальник  відділу  освіти  Липовецької  РДА  Інна  Ярославівна  Косач.
Свято  відкрив  сільський  голова  Віктор  Іванович  Любченко.  Радощам,  сміхові  та  танцям  не  було  меж.  І  звичайно  подарунки.  Море  подарунків  від  спонсорів,  від  різних  політичних  партій,  від  рядових  жителів  села. Дитячі  кімнати  освятив  місцевий  св"ященник  отець  Василь.


Переглядів: 774 | Додав: InformGRU | Дата: 06.10.2009


 

Шановні колеги!


Восени ми відзначаємо День працівників освіти – свято, яке звільняє від буденності й допомагає осягнути найголовніше у житті. Кожен з нас згадує свого Вчителя – того, котрий долучив до книги, запалив іскорку знань, був старшим другом і порадником, кому ми зобов’язані своїми життєвими і професійними перемогами.

 

Я схиляю голову перед мудрістю і жертовністю освітянина – учителя, вихователя, викладача, майстра, зусиллями якого твориться майбутнє нашого краю, всієї нашої держави. Ви сумлінно виконуєте свій професійний обов’язок, вчите нашу юнь пізнавати нове і пам’ятати про те, якого ми роду.

 

Прийміть щиру вдячність за високе служіння обраній справі, невтомний творчий пошук, самовідданість, добро і щедрість душі. Впевнена, що ви й надалі докладатимете зусиль задля утвердження заможної, духовно багатої України.

 

Щиросердно бажаю вам, шановні освітяни, міцного здоров’я, щастя, благополуччя, великих творчих успіхів і невичерпної наснаги.


            Інна  Косач.

 

Переглядів: 725 | Додав: InformGRU | Дата: 30.09.2009


Це день, із якого починається дорога в майбутнє для кожного з нас.  Це день, що дає можливість дорослим повернутися у свої золоті роки, а учням - до своєї другої домівки - у школи. Саме в День Знань ми з особливою теплотою згадуємо своїх вчителів, їх неоціненну роботу розуму й серця. Щиро дякуємо вам, дорогі наші вчителі!  Усім, хто в цей День прийде до навчальних закладів здобувати знання,  бажаємо досягти своєї мети у житті, знайти взаєморозуміння з вчителями та батьками,  зустріти добрих і надійних друзів.  А особливо, нашим дорогим першокласникам - ніколи не зупиняйтеся на дорозі Знань,  вона цікава і по-справжньому нескінченна! Щасти Вам!
Переглядів: 930 | Додав: InformGRU | Дата: 27.09.2009

« 1 2
Пошук

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту


WebDesign InformGRU © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz